Program

Jekleni elementi

Težkonosilne podnice

Konstrukcija podnice je izdelana v skladu z zahtevami standarda EN 1090-1, izvedbeni razred EXC 2 in je sestavljena iz obodnih profilov U100 in prečnih profilov U65. Podnice imajo vgrajene matice za dvigovanje z jeklenimi vrvmi in vodila za viličar. Antikorozijska zaščita je vroče pocinkanje jeklene konstrukcije. Ob dostavi predamo a-teste in dokumentacijo ter Izjavo o lastnostih in CE oznako proizvoda.

Obloga podnic je lahko izdelana iz lesenih impregniranih desk, OSB plošč, vodoodpornih vezanih plošč, troslojnih plošč, jeklenih rešetk.

Lesena obloga je izdelana iz smrekovega lesa, II. kategorije, brez izpadajočih grč. Les je posušen na cca. 16% vlažnosti, deske so debeline 24mm, širine 100 do 120mm, štiristransko obdelane, spoj na pero in utor. Deske so privijačene z vijaki na lesene gredice. Gredice so stransko pritrjene na jeklene U65 in U100 profile. Vsi robovi lesene obloge so enakomerno poravnani z vseh strani z jekleno konstrukcijo, rob med lesom in konstrukcijo je 5mm. Ves les je impregniran.

Standardne dimenzije podnic so 5.000mm x 2.500mm in 10.000mm x 2,500mm, izvajamo pa seveda vse želene dimenzije podnic glede na potrebe naročnika.

Jeklene konstrukcije

Montažne dvorane

Membranska prekritja

Membranski objekti so zgradbe, ki imajo definicijo plašča. Tovrstni objekti imajo čiste linije, vsak objekt je svojevrsten, individualen.

Membranski sistem gradnje sestoji v bistvu iz svetlobno propustnega, vodo odbojnega platna, sestavljenega iz krojenih pasov, ki so medsebojno zavarjeni v membrano, le ta pa je napeta na konstrukcijo. Konstrukcija lahko sestoji iz različnih materialov: jeklo, aluminij, les. Vsak membranski objekt ima lahko različno zasnovo, zato je težko podati koncept za vse membrane, običajno pa je sestavljen iz podpornih notranjih ali zunanjih glavnih stebrov ali nosilcev, podpornih obodnih stebrov za vpenjanje membrane z jeklenimi vrvmi na sidrišča, temeljev s sidrišči, nosilnih, obodnih in stabilizacijskih jeklenih vrvi, vogalnih jeklenih ojačitev za spoj platna in jeklenih vrvi z napenjalci.

Naloga membranskega prekritja je zaščititi ljudi pred padavinami, kot so dež, toča ali sneg, in pred intenzivnimi sončnimi žarki.